Републиканският алианс на турския президент Реджеп  Ердоган днес се разшири,

...
Републиканският алианс на турския президент Реджеп  Ердоган днес се разшири,
Коментари Харесай

Републиканският алианс на Реджеп Ердоган се разшири

Републиканският алианс на турския президент Реджеп  Ердоган през днешния ден се разшири, съобщи държавната телевизия ТРТ, представена от Българска телеграфна агенция.

Към състава на Републиканския алианс през днешния ден се причисли ислямистката Партия на новото благополучие.

" Ние - Партията на новото благополучие, взехме решение да се присъединим към Републиканския алианс за изборите на 14 май в полза на нашия народ и татковина ", сподели заместник-председателят на групировката Байрам Сакартепе.

На 14 май в Турция ще се състоят парламентарни и президентски избори.

Представители на четирите партии в състава на алианса предадоха през днешния ден на Висшата изборна комисия подобаващ протокол за присъединяване в парламентарните избори.

В състава на Републиканския алианс до момента бяха включени ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР), Партията на националистическото деяние (ПНД), партия " Велик съюз ".

Крайнодясната сунитска ислямистка политическа групировка ХЮДА-ПАР също тази седмица разгласи, че може да поддържа Републиканския алианс на парламентарните избори, само че добави, че се водят полемики за това по какъв начин тъкмо да се оформи алиансът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР